[...] jak działa insulina? Jakie jej zadanie? Jej zadaniem jest obniżyć poziom cukru we krwi spowodowany zjedzonym posiłkiem bogatym w cukry/cukry i bialko. Czyli jemy p;osilek - cukier up,zostaje uwaloniona insulina -> cukier down. U zdrowej osoby ,szczuplej,wysportowanej - bez obciążeń w genach - taka sytuacja moze sie powtarzac kilka razy [...]
[...] i innych południowo-wschodnich krajów azjatyckich. Według szacunków zużycie liści Stevia rebaudiana do produkcji stewiozydów i ekstraktów oraz słodzików zastępujących cukier wynosiło 700-1000 t (sucha masa) w 1979 r. i 1500-2000 t w 1991 r. Stewiozydy charakteryzują się dużą stabilnością w odniesieniu do pH i temperatury. Mają delikatny [...]
[...] które szybko się wchłaniają z przewodu pokarmowego i szybko zwiększają glikemię. Te cukry reprezentowane są właśnie przez glukozę, ale też należy tu sacharoza (cukier buraczany). A produkty o dużej zawartości tego typu węglowodanów to: słodycze, ciasta, lody, dżemy, niektóre owoce (np. winogrona). Drugi rodzaj węglowodanów, tzw. [...]
[...] krwi utzrymuje sie wysoki poziom insuliny - wiec cialo jest nastawiane na ciagle spalanie cukru! spala z krwi spala z watroby pozniej pali to co znjaduje sie w miesniach - 'cukier pochodzący z mięśni. Mamy więc całe to mnóstwo tłuszczu, który nazbierał się przez lata i w którego odkładaniu nasze ciało jest takie dobre. Za każdym razem, kiedy [...]
[...] w czasie treningu stały(niski po nocy) poziom cukru we krwi." - więc jakby pił carbo przed treningiem to by raczej cukru nisko nie miał. Nawiasem po co Ci te carbo? to cukier zwykły. Białko raz że w 15-20min nie zdązy się strawić, chyba ze hydrolizat izolatu, jednak wiekszość hydrolizatów jest poddane hydrolizie w 8-10% więc dałbym spokój. [...]
[...] jajecznica, kromka razowego chleba z twarogiem czy wędliną. Nie powinnaś natomiast jeść marmolady, miodu, słodkich rogalików, ciast oraz słodzić kawy czy herbaty, ponieważ cukier zakłóca wydzielanie insuliny z trzustki. GODZ. 12 - 14 Proteinazy są bardzo aktywne. Na obiad powinnaś więc zjeść posiłek bogaty w białko i węglowodany, a ubogi w [...]
[...] na kilka najbardziej pracowitych godzin doby. To wtedy nasz umysł będzie pracował na najwyższych obrotach. A do tego potrzebuje odpowiedniego paliwa - glukozy. Glukoza to cukier będący podstawowym związkiem energetycznym dla większości żywych stworzeń, w tym także człowieka - czytamy na łamach DZIENNIKA. "Niestety nie jest to do końca [...]
akurat bialko ma wplyw na wyrzut insy fat nie ba wegle + bialko dzialaja bardziej niz wegle solo ale inaczej jak jest wyrzut spowodowany weglowodanami a co innego bialkiem insulina jest UP ale to nie wszystko lub niekoniecznie trezba sie tylko nia sugerowac co sie dzieje z cukrem we krwi? czy co sie dzieje gdy insulina spadnie? w przypadku gdy [...]
[...] może upośledzać funkcjonowanie naczyń włosowatych. 54/Cukier może powodować problemy ze ścięgnami. 55/Cukier powoduje bóle głowy, włączając w to migreny. 56/Rafinowany cukier w diecie obniża wydajność uczenia się, niekorzystnie wpływa na wyniki w nauce oraz może przyczyniać się do powstawania trudności w nauce. 57/Cukier może powodować [...]
[...] wysoki poziom cukru we krwi - organizm dazy do stalego poziomu cukru we krwi wiec trzuska produkuje hormon ktory sie zwie insulina! Jest to odpowiedz organizmu na wysoki cukier - insulina ma za zadanie obnizyc ten poziom cukru. Dlatego czytajac rozne etykiety suplementow czasami czytasz ze insulina to,insulina tamto. Chodzo o to ze [...]
[...] cos. Aminokwasy podnosza poziom insuliny ale reakcja organizmu jest inna. Tak chwilowo proces lipolizy zwalnia ale noe ma cukru dodatkowego we krwi wiec insulina upycha ten cukier co jest. Potem proces lipolizy przyspiesza w celu uzyskania energii. Tak ogolnikowo i w mega skrocie. Dlatego tez czesc osob nie pija bcaa przed treningiem z obowy na [...]
[...] nowy stan równowagi odpowiada utrzymującej się nadwadze. Przybiera-nie na wadze wskutek tłustej diety wynika ze spożywania produktów o dużej gęstości energetycznej (pieczywo cukiernicze, ciastka, desery, dania gotowe, wędliny, sery i tłuste mięsa). Przy takim sposobie odżywiania nadmierna podaż energii utrzymuje się; jeśli natomiast żywi-my się [...]
[...] – cztery szklanki dziennie, pamiętając, że docelowo należy pić 6 – 8 szklanek wody dziennie; Ogranicz spożycie słodyczy i innych produktów bogatych w cukier do 2 małych porcji dziennie i wyłącznie jako dodatek do innych posiłków; Jeśli dostarczasz organizmowi mniej niż 2500 kcal dziennie, dodatkowo zażywaj witaminy i [...]
[...] następnych węglowodanów mechanizmy jakie rządzą naszym organizmem,których za bardzo nie da się oszukać,no chyba że ktoś ma silną wolę Ale ciągłe powtarzanie takich czynności cukier,cukier,cukier,cukier prowadzi do wielu chorób - m.in. zespół metaboliczny. Spadek wrażliwości na insulinę. Co prowadzić może i najczęściej prowadzi do otyłości. Nie [...]
[...] Co więcej jest najgorsze dla stanu naszego układu krwionośnego? uszkodzone, przetworzone tłuszcze ROŚLINNE(zwierzecych, nasyconych nie uszkodzimy), wysoki poziom cukru(wiec cukier, słodycze itd.) oraz wysoki pozioom niewchłoniętego wapnia. I jak ktoś śledził moje rozpiski to zauważył że lniany rzadko u mnie w diecie się pojawia ;-) na ogół [...]
[...] 30:70 (proste:zlozone) ale w 50:50 sa osoby co wala glownie ww proste najlpeiej zaczac od 30:70 tj. pierwsze 2-3posilki walisz to na co masz ochote -> glownie sam cukier (glukoza + fruktoza) w pozniejszych posilkach juz zmniejszasz ww proste na ostatnie posilki juz tylko ww zlozone na kolejny dzien jest dobrze brak widocznego ulania [...]
[...] skutek . Czy co się może dziać w następstwie wyrzutu insy. A więc bez obecności cukru (kiedy spożywamy tylko białko czy coś co powoduje wyrzut insy ) to ona upcha cukier który jest we krwi. Ale nie mamy cukry z zewnątrz. A cukier musi być na stałym poziomie .Więc potem uaktywnianja się inne hormony (z glukagonem na czele ) które [...]
[...] insuliny)przez wątrobę. Od wrażliwości na inslinę w tkankach wątroby zależy własnie jaka ilość insuliny zahamuje produkcje cukru. U cukrzyków jest tak że wątroba ma słaba wrażliwość na inslinę, przez to poziom cukru we krwi rośnie, a inne tkanki mają niską lub normalną wrażliwość na ten hormon i ignorują cukier. Co własnie jest hiperglikemią.
[...] medycynę mainstreamu. Jacy są najwięksi winowajcy chronicznego stanu zapalnego? To dość proste, są to pokarmy zawierające w nadmiarze proste, wysokoprzetworzone węglowodany (cukier, mąka i wszystkie produkty, jakie z nich się wytwarza) oraz nadmierne spożywanie olejów roślinnych omega-6, jak sojowy, kukurydziany i słonecznikowy, jakich wiele [...]
[...] - wiec jesli juz ww proste to tylko po treningu co do glukozy a vitargo - obydwa powoduja szybki wzrost poziomu cukru we krwi - vitargo nawet szybciej,wiec im szybciej cukier jest uwalniany tym wiekszy skok insuliny (aby ten cukier obnizyc) jesli nie chcesz takiego skoku uzywaj tylko ww zlozonych Zmieniony przez - solaros w dniu 2011-02-24 [...]